DESIGN FROM FINLAND FOR KIDS

"Äitien Suusta" -podcast/ Elina Leskinen & Katariina Suuniitty

Kaksi ystävystä, kaksi positiivista raskaustestiä samaan aikaan. Kaksi raskautta ja kaksi Äitiä. Unohtamatta samana päivänä syntyneitä poikavauvoja! Äitien suusta -podissa Elina Leskinen ja Katariina Suuniitty puhuvat suoraan raskaudesta ja äitiydestä. 

Me päästiin juttelemaan näiden upeiden naisten kanssa ja he vastasivat meidän kysymyksiin.

 
 

Miten olette tutustuneet? 

Tutustuimme mallintöiden ohessa, mutta paremmin ystävystyimme vuoden 2013 Miss Suomi finaalin myötä. Olemme pitäneet yhtä jo vuosia, raskaus ja äitiys on tuonut ainutlaatuisen lisän välillemme.   

Mistä saitte idean omasta podcastistä ja mikä on sen pääidea?

Olimme raskaana yhtä aikaa ja poikamme syntyivät samana päivänä lokakuussa 2020. Elina sai idean yhteisestä podcastistä, koska olimme pohtineet vertaistuen tärkeyttä aiemmin myös kahdestaan. Yhteinen podcast tuntui luonnolliselta, koska jaoimme muutenkin kaiken raskauteen ja  vauva-arkeen liittyvän yhdessä. 

 

  

Miten teidän elämä on muuttunut lasten saannin jälkeen?

Elämä on rikastunut, siihen on tullut yhä enemmän intensiivisyyttä ja rakkautta. Univelat on painanut pahasti päälle loppuraskauden ja vauvavuoden vuoksi. Olemme kuitenkin molemmat alkaneet katsoa maailmaa hiukan uudelta näkökannalta, elämä on kliseisesti saanut uudenlaisen merkityksen. 

Mitä vinkkejä antaisitte meidän lukijoille, tuoreille tai tuleville äideille?

Annamme mielellämme vertaistukea ja vinkkejä, mutta valmiita neuvoja ei ole. Ajattelemme, että jokainen äiti on paras omalle lapselleen ja löytää parhaimmat ratkaisut luottamalla ”äidin vaistoonsa”.  Yleisesti hyviä vinkkejä voisi olla esimerkiksi luota itseesi ja pyydä rohkeasti apua ammattilaisilta ja läheisiltä. Lisänä syö hyvin ja pidä myös itsestäsi huolta.

 

Onko vinkkejä miten yhdistää äitiyden ja työt/harrastukset?

Vauva kannattaa ottaa mukaan mahdollisimman moneen paikkaan! Kieltämättä äitinä omien töiden ja harrastusten toteuttaminen vaativat lisää luovuutta. Varmin tapa saada aikaa edellä mainituille on pyytää hoitoapua. 

Minkälaisia myyttejä äitiydestä olette kuulleet ja mitä tuli yllätyksenä lasten saamisen myötä= (expectations vs. reality)

Olemme kuulleet ”myytin”, että kaikista tavoista rakastaa ”äidinrakkaus” on voimakkain. Täytyy sanoa, että ainakaan vastaavaa rakkautta ei olla aiemmin koettu. Toki rakkaus on tunne, jota ei voi kukaan muu määritellä toisen puolesta. Yllätyksenä on tullut ainakin univelan määrä ja vanhemmuuden ”vaativuus” niin hyvässä kuin pahassa. 

 

Mitkä ovat tärkeimmät lasten vaatteiden ominaisuudet teidän mielestä?

Lastenvaatteissa arvostamme ekologisuutta, hyvää jälleenmyyntiarvoa, kotimaisuutta sekä tietysti laatua ja kestävyyttä. On myös hienoa, kun lapsille on paljon tyylikkäitä vaatteita ja monet brändit ovat vastuullisia toimijoita. Erityisesti erilaiset kotimaiset ”tulokkaat” ovat mielenkiintoisia. Toki vaatevalintoihin vaikuttaa pitkälti myös niiden käytännöllisyys, materiaalit sekö totta kai ulkonäkö. Kauniit yksityiskohdat ilahduttaa ja piristää arkea. 

Onko ollut mitään yllätystuotteita mitä piti hankkia lapsia varten?

Yllätyksenä tuli lähinnä kaikkien tuotteiden ja tarvikkeiden kokonaismäärä. Ja lopulta se, kuinka vähän aikaa monet tarvikkeet tai tuotteet ovat käytössä. Vähemmälläkin olisi varmasti vauvavuoden pärjännyt. Uskomme, että laadukkaiden tuotteiden ostaminen on hyvä juttu, sillä ne kestävät myös kierrätyksen.

 

Syyskauden "Äitien Suusta" jakso tulossa 2.9.2021

https://www.supla.fi/ohjelmat/aitien-suusta

https://www.instagram.com/aitiensuustapodcast/ 

 

Katariinan Instagram sivu: https://www.instagram.com/katasuu/